Slimmere keuzes maken met technologie

Elke dag nemen we beslissingen. Maar door de gelimiteerde intelligentie van de mens is het altijd een beperkt rationele keuze. En zodra we een keuzemogelijkheid vinden waarvan de uitkomst acceptabel voelt, overwegen we verdere alternatieven niet meer. Stet je voor dat we door middel van technologie aanzienlijk beter begrijpen wat we zelf willen. Dat we het leven kunnen verrijken door het vertalen van data naar persoonlijke adviezen. Deze interessante uitdaging heeft Dashmote, een Amsterdamse startup gefocust op artificiële intelligentie, met beide handen aangepakt.

Elke dag worden we gedreven om de wereld een stukje beter te maken door verder te gaan dan waar de technologie nu stopt. Dit doen we door het bundelen van visuele webdiensten op basis van persoonlijke voorkeuren. Door middel van het combineren van product-en gebruikersintelligentie maken we het mogelijk dat iedereen het best passende resultaat vindt. We kijken naar de identiteit en het gedrag van gebruikers, en maken op basis daarvan vergelijkbare profielen met bijpassende content. Op dit moment doen we dit met beelden, maar het zal in de toekomst worden uitgebreid naar materiaal op het gebied van video, virtual reality en augmented reality.

De verhuizing van de garage naar het eerste kantoor, het in elkaar zetten van je eerste meubels, het tekenen van het eerste werknemerscontract: het zijn allemaal memorabele momenten. Tekenen van succes, die een lach op het gezicht van mensen doet verschijnen, met ons team zijn we geselecteerd uit meer dan 700 aanmeldingen, om het acceleration-programma 'startupbootcamp' te volgen. Hier hebben we behalve een sterk netwerk, ook in snel-kook tempo ons team en product ontwikkeld. Uiteindelijk ben je elke dag bezig met de ultieme leerervaring.

"Don't limit your challenges, challenge your limits". Het werken aan een oplossing voor een probleem dat anderen nog niet zien. Dag in, dag uit omringd door mensen van wie je energie krijgt, werkende aan een product waarvan je volledig overtuigd bent van de impact. Maar al hebben we sinds kort een lift in ons kantoorpand, er is geen lift naar succes. Het zijn de trappen naar drie hoog die je elke dag neemt op weg naar je doel. Dat is ondernemerschap, en dat is waar wij het elke dag voor doen.

In elke hoek zitten meer kansen dan je denkt. En verrassingen, op onverwachte momenten. Ondernemen is beginnen, hard werken, genieten van de kleine successen flink doorzetten.