Elsevier "De Mens Achter" Dashmote

ELSEVIER: Waarom begon u anderhalf jaargeleden fotobeeldbank Dashmote? 

Dennis Tan: 'Veel mensen zoeken beeldmateriaal. Tot dusver moesten ze kiezen tussen een beperkt gratis aanbod of een duur
abonnement. Wij geven iedereen toegang tot alte foto's zonder auteursrechten en hoge tarieven en maken ze doorzoekbaar.

ELSEVIER: Hoe werkt het? 
Dennis Tan: 'Je vult een zoekterm in en wij selecteren de beste foto uit het aanbod. Onze technologie herkent wat op foto's staat en combineert dat met wat de zoeker mooi vindt. Dat gebeurt onder meer op basis van klikgedrag en locatie. We werken samen met techbedrijven als
IBM en Google, maar de basis is onze eigen software.' 

ELSEVIER: Toekomstplannen? 
Dennis Tan: 'We willen meer doen met onze beeldherkenningssoftware. Dit doen we al voor eengrote reisorganisatie. We optimaliseren de selectie van foto's die passen bij hun stijl. Straks gaan we uitbreiden naar video en virtual reality. We kunnen dat al, maar de techniek moet nog stukken beter worden.

 

Article originally appeared in Elsevier "Nummer 34" 27 August 2016 and in the online version here